20 Mayıs 2015

İhtimaller ihtimaller .....

Şimdi uzun zamandır hiç bir şey yazmadım yine. Her hafta yazacağım dememe rağmen yine sözlerde kaldı tabi ki. Boş olmama hiç bir işle uğraşmama rağmen yazamıyorum. ilham mı gelmiyor ilhamiye  mi bilmiyorum ama eskisi kadar toplayamıyorum düşüncelerimi. Daha çok hayal kurmak yada kitap okumakla ilgileniyorum son zamanlarda. Özellikle de eskisi gibi izleyecek bir şeyle bulamıyorum son zamanlarda. Anime arıyorum yok,manga arıyorum yok,dizi arıyorum yok, film izleyeyim bari diyorum yok. ilk 20 dakikası veya bir kaç bölüm sonrası uff puff deyip bırakıyorum. Web sitesi ile uğraşayım diyorum. Kendime bir şeyler yapayım. Yine olmuyor. Tam başlıyorum sonra bir şey aklıma geliyor onu araştırıyorum, arıyorum tarıyorum. Sonra geri döneyim şu işe deyince aman ederekten kendimi kanepeme atıyor kitap okuyarak sızıyorum. Son zamanlarda dolaştığım chatler,forumlar,sohbet odaları,bloglar olsun bazı arkadaşlar,akrabalar ve kardeşimde başta gelmek üzere bir evlilik furyası sürmekte. Sevmiyorum bu muhabbeti. İnanmıyorum zaten. Önceki bir yazımda daha yazmıştım herhalde bu konuda. Benim bu konudaki düşüncem çok farklı. Ben öyle normal bir insanı sevebilecek,onunla vakit geçirebilecek birisi değilim. Kendi görüşüme göre de zaten buna çok önceden karar verdim. Yalnızlıktan hiç bir şikayetimde yok. Gayet mutluyum.Uğraşacak bir şeyler bulduğumda yada ejderhama rastladığımda daha da mutlu olacağımı tahmin ediyorum. Efenim neyse çok fazla bu konulara girmeden kendi felsefeme göre olan yaratılmış diğer yarım olan ve onu bulma ihtimalim üzerine yaptığım ve inşallah bana evlilikten bahsedenlere adres olarak göstereceğim araştırmam rakamlarla aşağıdaki gibidir. Umarım beğenirsiniz. Bu tabi ki afaki ve üstün körüdür. Can sıkıntısını gidermek ve şu bloğa bir şeyler yazayım artık dürtüsünü gidermek amacıyla oluşmuştur. Daha geniş bir araştırmacı arkadaş varsa ve beni de bilgilendirirse sevinirim. Neyse daha fazla saçmalamadan sözü rakamlara bırakalım en iyisi.
Bulabildiğim en güncel veriler 2013 istatistikleri olduğu için onları baz alarak anlatımda bulunacağım.
Efenim 2013 Yılında yaşadığımız bu gezegendeki hem cins sayımız: 7.162.119.439 kişi imiş.
Bu nüfusun ise %50,4 ' ü Erkek bireyler, %49,6 'sını da Bayan bireyler oluşturmaktaymış.
Bunları rakamlara dökecek olursak 3.609.708.194 Erkek birey, 3.552.411.239 Bayan birey bulunmakta. Yani 3.552.411.239 'da 1 ihtimalimiz var. Tabi bunu biraz daha gerçekçi yaklaşabiliriz.
Şöyle ki; Bu nüfusu sadece Türkiye'ye indirgersek 74.932.641 kişi yaşamakta bu ülkede. Bu yaşayanların ise dağılımı yine %49,1 Erkek, %50,9 Bayan şeklinde. Bunu da yine rakamlara dönüştürürsek 36.791.926 erkek, 38.140.714 adet bayan birey bulunmakta. Yani ihtimalimiz biraz daha yükseldi 1/38.140.714.269 gibi bir olasılığa dönüştürdük. Bu nüfus içerisinden biz yaş aralığımız olan 26-65 kısmını alacak olursak daha inandırıcı ve gerçekçi bir veri elde etmiş oluruz. Bu da tüm nüfusun %50,7 sine denk gelmekteymiş. Biz yine en iyi olasılığı hesaplamak için bunların tümünün bayan olduğunu var sayıp %50,1 olan bayan nüfusumuzun %50,7 sini alalım. Sonuç olarak 19.337.342 kişi kalıyor. Bu kalan nüfusumuz içerisinden evli olmayanları alacak olmamız lazım tabi ki. 2013 TÜİK istatistiklerine göre genç nüfustaki evlenmemiş bayanların oranının %77,1 olarak belirlenmiş. Buda bize 14.889.753 kişiye götürmekte. Bunu daha da alt katmanlarına inmek pekala mümkündür. Şimdi gelelim bu rakam üzerinden olasılık hesabımıza. Efenim olası hedefimiz 1 kişi. Olasılık kümemiz ise 14.889.753 kişi. O zaman en basitinden hesaplarsak 1/14.889.753 sonuç olarak
0,000000006 gibi bir rakam çıkıyor. Biz bunu 0 kabul edebiliriz. Bunun içerisinde daha bir çok faktör ekleyerek ihtimali yükseltmeye çalışsak da en fazla bir kaç 0 daha atlarız. Sonuç değişmez.


Kaynaklar
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.worldometers.info/world-population/world-population-gender-age.php
http://populationpyramid.net/turkey/2015/
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Turkey
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=16055

6 Mayıs 2015

Çamaşır Makinesinde Çeken Metalsimyacı

Junior metal,Junior Metalsimyaci, Küçük metal,Ufaklık,Minicik
Sorma be Blogcan. Son zamanlarda kendimi küçüklükle ilgili düşünürken buldum. Gerçi bu ben kaynaklı değildi. Çevrenin etkisiyle oluşan bir soru işaretiydi.Son zamanlarda çamaşır makinesine atılmış da çekmiş çamaşırlar gibi hissetmeye başladım. Hadi hayırlısı.Zaten pek öyle selvi boylu ya da toraman bir çocuk değildim de kendi çapımda bir ağırlığım vardı.
Biraz daha geriye gideyim de niye şimdi sana bunlardan bahsediyorum oraya geleyim en iyisi mi ben. Aslında bu askerlikle beraber başlayan ve hala çevremin sanki beni ezercesine söyledikleri bir şey. Askerden önce kendime baktı mı kocaman bir şeye benzetirdim kendimi. Hani bir çok delikten geçemeyecek, kapıları vurdu mu devirecek baba yiğit bir cengaver idim. Öyle her yerde sivrilip ortaya çıkacak bir suikastçı yerine arada görevini bekleyen ağır bir okçu edası vardı. Tabi ki öyle legolas gibi hoplayıp zıplayan bir okçu yerine yerinden sabit hızla oklarını fırlatan bir elf kulesi havasında idim. Tabi ki bu düşündüklerim yerle bir oldu. Askere ilk gitmemle beraber boy sırasının en arkalarında yer almam cidden baya komik geldi bana. Ne hallere düştün be elf kulesi der oldum kendime. Hani elemanlarda özellikle seçilmiş gibiydi. Biraz yaş farkından kaynaklanıyordu. Yine de yaşıtlarımla da bek anlaşabildiğim söylenemez. Neyse dağılmadan devam edelim. Efenim durum bu olunca yavaştan ama kendime hissettirmeden sorgulamaya başladım kendimi. Sonrasında ise esas bombalar gelmeye başladı. Atıldığım işlerde beni almamaları. Çağrılırken ufak eleman demeleri. En önemli ise giydiğim tüm elbiselerin bana büyük gelmesi sonrası nöbet kulelerinde derinden başladım düşünmeye. Kısa mıyım? Sıska mıyım ki mümkün değil. Soruları ile bir kaç cevaba ulaşmaya çalıştım ama nafile. cevapların hepsi ortalama olduğumu söylüyordu. Normal hatta aşırı normaldim.Neyse efendim. Askerliği bu düşünceler eşliğinde bitirmiş ve askerden sonra bir daha nasıl olsa bunları düşünmeyeceksin diye kendimi teskin ederken dışarıda da benzer söylemler duymaya başladım. Al başına belayı işte.
Avatar metalsimyaci,avatar,metal,simyaci,metalbender, metal,bender,metalsimyaci last metalbender,last,simyaci,hagaren,renkinjitsu,
Özellikle de iki kişi ile kıyasladıklarında ya ufak,küçük yada junior demeye başladılar bana. Bende nasıl bir talip var ki karşılaştırılmak zorunda kaldığım adaşlar, meslektaşlar, arkadaşlar benden daha iri ve yapılı. Aslında bir çoğu benim gibi. Hatta aynıyız diyebilirim. Buna karşın neden ben junior oluyorum diye itirazlar yükseliyor içimde. Çok sevmediğimden değilde konseptimi değiştiriyor. İnsanların beni bu şekilde gördüklerini düşündükçe arkadaki ağır abi yerine biraz daha hareketli bir ninja veya bir çok şeyi takip edebilen bir stratejist gibi roller benimsemem gerekiyor. Ki bunlarda ilerleyen yaşımızda uymuyor bizim gibi ihtiyarlara. Miller gittikçe durgunlaşıp, olgunlaşırken benim bu denli yerinde duramayan rollerim sıkıntılı aslında. Bazen yan resimde gördüğünüz yakışıklı gibi hissediyorum. Kendi küçük ama içinde gizli bir şeyler varmış gibi. Kim ne derse desin sanki ben dünyayı kurtaracakmışım gibi geliyor.Amanın yine dağılıyoruz. Topla.Topla.Bu da demektir sona yaklaştık.
Yine uzun bir saçmalamanın ardından yavaş yavaş sonuna geliyoruz uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiğimiz bu dertleşmenin de. Bakalım ne olacak. Her zamanki favori söylemimizle " Su akar Yolunu Bulur ". Bazı şeyleri çok düşünmeden akışına bırakmak daha iyi olacak gibi. Bakalım ne olacağız. Bir okçu mu, bir ninja mı, yoksa hiç alakasız olduğumuz bir savaşçı veya tank mı? Hakkımızda hayırlısı. Bir iki güne tamamen farklı bir aklımı tırmalayan soru ile kapını çalacağım blogcan. Hadi güle güle.