8 Haziran 2015

Hadi yine iyisin.

Hadi yine iyisin blog işimi erken bitirdim bir tane daha yazı yazayım dedim. Bu aralar dediğim gibi boştayım biraz. Gerek oyunları bırakmanın verdiği boşluk,gerek anime veya asya dizisi bulamamın vermiş olduğu boşluk yada manga okuyamamanın vermiş olduğu bir boşluk diyebilirim buna. Genelde yaptığım işler bunlardı zaten. Evde bilgisayarın başına geçince otomatik olarak ilk önce bunları kontrol ediyorum. Sanki ellerim otomatik olarak yazıyor bu  içeriğe sahip siteleri. Bakıyorum yeni ne gelmiş ne gelmemiş ne zaman gelecekmiş veya gelmeyecekmiş gibi takiplerini yapıp gelmeyenleri başka nerede bulurum gibi arayışlara giriyorum. Bazen dolaşırken veya araştırırken rastladığım bir sitenin kodlarına gömülüp bir şeyler kopyalamaya çalışıyorum o kod denizinden, bezen ufacık bir javascript için tüm siteyi farklı kaydedip sile sile sile denemeler yapıyorum. Yani anlayacağın genelde boş işler ile meşgulüm zaten. Boş işlerim bile şu son dönemde azaldı. İzleyecek dizi,anime kalmadı. Okuyacak manga,çizgi roman bulamamaya başladım. Buldukların tam o istediğim tadı vermiyor. O yüzden ya bir bölüm yada bir kaç sayfa sonra bırakıyorum. Ha birde nisan başı gibi başladığım karga projemi askıya aldım. Tek başına ne kadar uğraşsan ilk başta bir gaz ile çalışsan da sonrasında sıkılıyor insan. Burada bahsedilen insan ben olunca daha da çabuk sıkılıyorum tabi ki.Tarihimin tüm dönemlerinde böyle olmuştur gerçi bu. İlk başlarda alakadarım, meraklıyım,araştırmacıyım sonrasında iş bitti bitti yoksa arkada terk eder gibi bırakırım bir sebep olmadan. Beynimi kemiren bir kurt olarak kalır. Sürekli hatırlarım. Sürekli bitirmek için konuşurum,planlar yaparım ama bitmez. Bir kere o gözümden düşüp ellerimin arasından kaydı ise çok çok zor bitmesi.
Tarihin sadece lise zamanlarında bu kayan işleri tamamladım. Bıraktığım kitapları ,dergileri geri dönüp bitirdim. O zamanlarda büyük ihtimal kıramadığım inadım yüzündendir gerçi. Birazcık inatçı keçicilik var bende. Biri yada bir şeye inat etti isem sıkılmayı, yorulmayı, acıyı falan dert etmeden bitirmeye uğraşıyorum. Hatta mantıksız olsa. Kimse devam etmese dahi o pis inat yüzünden bırakmıyorum. Elimde olan bir şey değil aslında. Aklımda sürekli o olunca istesem de istemesem de sürekli o işe yöneliyorum. 


Burçlar,metalsimyaci burç,yengeç,terazi,yükselen,alçalanAslında bu özelliğimin de tipik yengeç burcu karakteristiğinin bir sonucu olduğunu öğrendim. Bir yengeç burcu erkeğinin özelliklerinin tamamına sahibim neredeyse. Detaylı bilgi için buraya bakınız. Tabi bazı konularda burcumun özelliğini değil yükselen imin özelliğini yansıtmak tayım.  Yükselenim terazi ve onunda tamamı olmasa da çoğu özelliğine sahibim.Detaylı yükselen terazi bilgisine buradan ulaşabilirsin. Zaten beni az çok tanıyan birisi ikisini okuduklarında beni yansıttıklarını direkt anlayacaktır. Gerçi nasıl oluyor tam anlamış değilim ama doğum tarihimle bir çok kişilik özelliklerim uyuşuyor. O zaman çevrenin etkisi,Eğitim,Toplum,Maddiyat gibi etkenler nerede kalıyor. Bu başka bir yazının ve araştırmanın konusu. Yine de bir kenara not alayımda araştırayım unutmadan.
Yine nereden girdik söze nereden çıkıyoruz. Kesinlikle bu konuda bir şeyler yapmam lazım. Kendi adıma merak ediyorum Lisede edebiyat hocam giriş,gelişme sonucu açıklarken ben ne yapıyordum ki. Tarihin o karanlık sayfalarını tekrar aralayıp bir bakmam lazım.Bu kadar saçmaladık. Anya dan girip Konya'dan çıksak da bir yazının daha sonuna geldik. Öyle pek ahım şahım bir şey değildi ama yine de yazdık. En azından yazacaktım vicdan azabından kurtulmuş olduk. İnşallah böyle hep aklıma geldikçe yazarım. O zaman hem ilginç hemde tuhaf şeylerle karşılaşabiliriz.