4 Şubat 2013

3 harfliler

Üç harfli bir sözcük aşk.Bakınca anlamsız güçsüz.Buna rağmen özellikle günümüzde heryerde nerdeyse her dilde aşk var.Her şarkıda her filmde bu kelime işleniyor. Saden hep küçük kelimeler değilmi eses kuvvetli olanlar. Aşk, Güç birde çoğunun korktuğu cin sonuncusu biraz saçma oldu ama aklıma gelen tek örnekti.bu kelimeler özellliklede aşk ve güç insan denilen canlı organizmanın her şeyi. Çoğu insan ya aşkı arıyor yada gücü.İkisi hakkında da ciltlerce kütüpanelerce kitaplar var. Çocukluğumuzdan beri anlatılan bir sürü hikaye,masal ve efsane var içerisinde aşk ve gücü barındıran. Nedendir bilmiyorum ama ikisine karşıda ilgisizim ben. sorun bende mi diyede düşünmekten alamıyorum hep kendimi saden :(. Buna rağmen ne aşk özelliklede günümüzde dillerden dillere dolaşan o seni seviyoruma değecek bir kimseyi nede güçlenip gücümle bir şeyler yapacak bir amacı bulamadım bir türlü. belki bu bulamamak aramamak eyleminin sonucudur ama olsun.
Yine de her yerde karşısında görünce insan bozuluyo. rahat edemiyor bir türlü. Bazende anlamaya çalışıyorum onları. Özellikle de ilk başlarda onsuz yapamayacağını, onsuz olamayacağını iddaa ederek aşkın arkasına sığınıp gel zaman git zaman sonra off yaaa diyip ayrılanlar bence ayrı bir deney sebebi olabilir. Hatta ayrı bir canlı türü.
Güç de ki ilişkide benzer şekilde bence. Çoğu kişiyi tanıdım bir şeyleri başarmak için adeta kendini paralayan ama insanlıklarını kaybediyorlar. Özellikle iş hayatında karşılaşıyorum bu arkadaşlarla. Bir şeyler yapmak bir yerlere gelebilmek için yapmadıkları kalmıyor. Gizli kapaklı işler çevirmeler,birbirleri ardından atıp tutmalar, üç kuruşun hesabını gütmeler daha neler neler. Birazda bu yüzden sevmiyorum çalışmayı. Birilerine yaranmak bana göre değil.
Neyse fazla uzatmadan tamamlayayım bari. Bayağıdır taslak halinde kalmış bu yazıyı...Yine yarım kalan yazılar kategorisinde yer alacak ama ne yaparsın böyleyim bir yere kadar pür dikkat sonra pufff .. Hayde kolay gele.. işe döneyim bende...